Lavabo Modelleri ve Özellikleri

Lavabo Modelleri ve Özellikleri

Yarım Lavabo

Ortamın dar olduğu yerlerde yer tasarrufu sağlayan dikdörtgen biçiminde küçük bir lavabodur. Küçük tuvalet ya da banyolar için oldukça idealdir.

Etajerli Lavabo

Lavabonun sağ ve sol kanadığında uzantıların olduğu lavabodur. Yan tarafındaki kanatlar şık bir görünüm katarken sabun havlu ya da dekoratif süsler konulabilecek fazladan bir alan elde edilmiş olacaktır.

Damlalıklı Lavabo

Bu tür lavaboda üç bölme haline getirilmiş seramiğin, bir kısmı mutfak tezgahlarında da bulunan suyun lavabonun içine doğru yönlenerek kuru kalmasını sağlayan özelliği taşımaktadır. Orta kısımda küçük bir havuz bulunur bu havuz toplanan suların buraya damlaması için tasarlanmıştır. Tabanında bulunan deliklerle lavabonun asıl kısmı olan alana akar. Bu lavabolar daha çok kişisel bakımı uzun süren kişilerin tercih ettiği modellerdir. Kenarlığı bir masa gibi kullanılan bu model yaşlıların kullanımı için de idealdir.

Tek Gözlü Lavabo

İki kısma ayrılan bu lavabonun bir tarafı tamamen düzdür. Tek göz olarak belirtilen alan tabanı dar ve yukarıya çıkıldıkça genişleyen bir modeldir. Daha çok banyo için tercih edilmektedir.

Çanak Lavabo

Büyükçe bir kaseyi andıran bu lavabo şık ve değişik bir görünüm katıyor mutfaklara. Bu lavabo tuvalet ve banyoda rahatlıkla kullanılabilir. Değişik tarzları olan bu model kalın bir şekilde dizayn edilebilmektedir. Çanak şekli değişmeden kenarları daha açık olan modelleri de bulmak mümkündür. Bu model tezgahın üzerine konulur. Tezgaha gömülmüş çanak modelleri de vardır. Gömme modeller büyük tezgahlar için daha idealdir.

Çift Hazneli Lavabo

Bu lavabo ebeveyn banyolarında daha çok tercih edilir. Çift musluk ve çift lavabo bulunur. Birbirine yakın musluk ve bitişik iki hazneden oluşur. Bu mantıkla üretilen biri daha aşağıda olan çift lavabo da bulmak mümkündür. Banyo sırası beklerken zaman kaybını minimuma indirmeyi amaçlar. Küvete benzeyen tek bir lavabodan ve iki musluktan oluşan ürünler de bulunmaktadır.

Asimetrik Lavabolar

Tam yuvarlak ya da kare olmayan farklı şekillendirmeleri olan klasiğin dışına çıkan birçok lavabo modeli vardır. Uçları daha uzun kayık şekline yakın lavabo modelleri ya da tepsiye benzeyen, kare çanak lavaboların yanı sıra kurbağa lavabo olarak da adlandırılan birbirinden farklı modellerle evinizin lavabo dekorasyon ihtiyacını giderebilirsiniz.

Etiketler: lavabo modelleri, lavabo
Şubat 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR