Mobilyalarınız Perdeleriniz İle Ne Kadar Uyumlu?

Mobilyalarınız Perdeleriniz İle Ne Kadar Uyumlu?

Bir oda için oturma grubu, halınız ve parke renkleriniz ile perde seçiminiz birbirine uyumlu olmalıdır. Göze güzel gelecek bir görüntü için önemlidir. Mobilyalarınızın, perdeleriniz ile uyumunda bir hata yapmamak için birkaç küçük detayı bilmeniz yeterli olacaktır.

Mobilya ve Perde Uyumunun Kuralları Nelerdir?

İlk adım olarak mutlaka bilmeniz gereken nokta perde seçimi, parkeler, mobilya ve duvarların rengini seçtikten sonra yapılmalıdır. Mobilyalar ve perde uyumu denildiği zaman en çok yapılan hatadan birisi de bu ikisinin aynı renk olması için uğraşmaktır. Birbiriyle tamamen aynı renk perde ve mobilya genellikle odayı boğucu ve sıkıcı bir hava yaratacaktır. Üstelik tamamen aynı rengi ve tonu tutturmak sizin için son derece zahmetli bir iş olacaktır.

En doğrusu aynı tonda perdelerinizi seçerken o seçtiğiniz rengin belirli bir tondaki farklı tonu seçilmelidir. (Koyu kahve renklerinde mobilyanız varsa çok açık bir kahve tonunda perde seçimini rahatlıkla yapabilirsiniz.)

Eğer oturma grubunuz desenli çizgilere sahip ise o desenlere uygun perdenizin seçimini yapabilirsiniz. Bu şekilde odanızda bir bütünlük yakalayarak daha şık bir görüntü ortaya çıkartabilirsiniz. Aynı renklerde ufak tefek aksesuar objeleri ile de bir bütünlük sağlamanız mümkündür.

Aynı renk tonlarını tercih etmek yerine mobilya renginize zıt olan renkleri tercih edebilirsiniz. Kahve tonlarında oturma grubunuz ile turkuaz tonları perde seçimini rahatlıkla yapılabilirsiniz. Nötr renkte perdeler zıt renkte mobilya ile tamamen bütünleşebilir.

Desenlerin Önemi:

Desenli koltuğunuz varsa düz renk perdeleri, düz koltuklar ile de desenli perdeleri kullanmak daha hoş bir görüntüye neden olur. Eviniz alçak tavanlı ise genellikle daha düz renk perde tercih etmelisiniz.

Kumaş Uyumu Önemi:

Oturma grubu mobilyalarınızda kullanılan kumaşın, perdenizde kullandığınız kumaş ile aynı değer olması çok ama çok önemlidir. Örnek verecek olursa; parlak ve renkli kumaşlı mobilyalar ile keten kumaşlı perde kesinlikle bir arada kullanılmamalıdır. Saten mobilyalarınız varsa perdelerinizin de biraz daha parlak kumaşlı olması mobilya ve perdelerin uyumunu öne çıkartarak bir bütünlük sağlamış olacaktır. Bu bütünlük emin olabileceğiniz gibi eviniz için son derece hoş bir görüntü sunacaktır.

Bu İşin Püf Noktası Nedir?

Mobilyalar ile perde uyumunda ki tek püf noktası tamamen zıt renkler kullanmaktır. Biraz zahmetli bir iş gibi görünse de tam anlamıyla yapıldığı zaman eviniz için muhteşem bir görüntü ve şıklık ortaya çıkacaktır.

Etiketler: mobilya perde uyumu
Şubat 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR