Mutfaklarınızı Nasıl Daha Kullanışlı Hale Getirirsiniz?

Mutfaklarınızı Nasıl Daha Kullanışlı Hale Getirirsiniz?

Fakat hepimiz geniş metrekareler ve bol dolaplı mutfak sahibi olmakta o kadar şanslı değiliz. Yine de böyle bir durum içindeyseniz asla üzülmeyin. Eğer ki mutfağınız dar bir alana sahipse o kullanım alanını kendiniz yaratın, mutfağınıza istediğiniz söz geçirin… İşte size mutfaklarınızda kullanabileceğiniz birkaç pratik öneri:

1- Mutfak kapısından Artık kurtulun!

İçe doğru açılan kapılar her zaman daha fazla alan kaplarlar. Mutfaklar söz konusu olduğunda sıkıca kapalı kapılara çoğunlukla ihtiyaç yoktur. Kapılarınızı sökerek yerine boncuk veya çeşitli aksesuarlardan ve iplerden oluşan tül perdeler kullanabilirsiniz hatta bu şekilde bir kapı dekorasyonu kullandığınızda çok daha modern bir görüntü de yakalayabileceksiniz. Mutfağa giriş ve çıkışınızın daha kolay olacak ve kapının kullandığı ekstra alan size kalacak.

2- Küçük Mobilyalar İle Geniş Alanlar Elde Edin

Örneğin standart boyutlarda olan bir masa yerine daha küçük boyutlarda bir masa tercih ederseniz sizin için daha çok alandan kar demektir. Hatta ve hatta eğer ki mutfağınıza monte edebileceğiniz bir büyük duvarınız varsa, menteşeler yardımı ile duvara sabitlenmiş açılır ve kapanır masalar oldukça hoş görünürken sizi de alan derdinden kurtaracaktır.

3- Duvar Raflarından Destek Alın

Mutfakta herhangi bir kapağın diğerinin açılmasına denk düşmeyecek her yere raf yapabilirsiniz. Yaptırdığınız rafları farklı renklerle süsleyebilirsiniz. Böylece bardaklarınız, kavanozlar hatta küçük ev aletleri için ekstra yer açmış olursunuz. Rengarenk bir mutfak size hem enerji verecek hem de mutfakta vakit geçirmekten zevk alacaksınız.

4- Modern Yaşamın Sizlere Sunmuş Olduğu Eşyalardan Yararlanın!

Oldukça küçük bütçeler ile çok daha düzenli mutfaklar edinebilirsiniz. Bunun için mutfak düzenleyicilerine sahip olmanız gerekiyor. Özel tasarım olan metal tabaklıklar, metal bardaklıklar ve tencerelikler ile dolap içlerini çok daha kullanışlı yapabilirsiniz. Düzenleyiciler sayesinde her bir ürünü rahatça yerleştirerek fazla alan kaplamamalarını ve düzenli bir görünüme sahip olmalarını sağlayabilirsiniz. Düzensiz yerleştirilen tabak ve tencerelerin ne kadar yer kapladığını siz düşünün.

5- Askı Şeklinde Olan Aparatları Kullanmaktan Korkmayın!

Mutfak dolaplarının en alt bölümlerine geçmeli olarak takabileceğiniz, mutfak kapaklarınızın açılır ve kapanırlığı engellemeden fazladan bir kat daha yaratabileceğiniz bu aparatlar sayesinde mutfak tezgahınızda daha fazla alan açmanız mümkündür. Ne kadar pratik işlemlerle açabileceğiniz alanları görüyor musunuz?

6- Bezden Organizer Kanguruyu Mutlaka Deneyin?

Kanguru şeklinde bilinen düzenleyiciler genellikle yatak odalarında görmeye alıştığımız fakat mutfakta da emin olun rahatlıkla kullanabileceğiniz ve çok pratik işler halledebileceğiniz araçlardır. Küçük mutfak için olan araç gereçlerinizi bu kanguruların ceplerine koyarak muhafaza edebilirsiniz. Böylece hem şık hem düzenli bir görüntü yakalayabilirsiniz.

7- Tavaları Dolaplardan Çıkartıp Duvara Asın!

Burası kapalı ve gizli bir mekân değil. Burası sizin mutfağınız ve tavalarınızın görünmesinde hiçbir sakınca yok hatta olmamalı. Tavaların düzenli görünmesi sizin için daha hoş ve mutfağınızın konseptine yakışır bir hava sağlayabilir. Tavalarınızı yan yana duracak şekilde askılara asabilirsiniz. Bu duruş mutfağınıza güzel bir hava katacaktır. Bu tarz küçük hareketler ile mutfağınızın yaşadığı değişime sizler de inanamayacaksınız.

Etiketler: mutfak dekorasyonu, mutfak düzenleme
Şubat 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR