Retro Dekorasyon Tarzı İle Eskileri Değerlendirin

Retro Dekorasyon Tarzı İle Eskileri Değerlendirin

İnsanlar zamanla çeşitli akımların ve moda ikonlarının esiri olup daha önceki akımları unutabilir. Zaman geçtiği sürece ve teknoloji hayatımızda daha çok etki ettiği sürece gündelik hayatımızda birçok yenilik olacaktır.


Örnek vermek gerekirse 1950 - 1970 yılları arasında popüler olan pek çok şey şu an için ortalıkta yoktur. Retro o dönemlerde popüler olan trendlerin günümüzde ki teknoloji ve yaşam tarzlarımız ile uyumlu bir şekilde hatırlamamızı ve yaşam alanlarında kullanmamızı sağlar. Bize her zaman geçmişi hatırlatıp hem anılarımızı daha taze tutmamızı hem de modern ve şık bir görüntü oluşturmamızı sağlar.

 

Retro Tarzı Mobilyalar İle Geçmişi Günümüze Taşıyın

Hayatımızın büyük bir bölümünü geçireceğimiz en önemli yer olan evlerimizdir. Bu sebepten ötürü evimizin mobilyaları ise son derece önemlidir. Mobilyalar karakterimizi ve bizim ruh halimizi en iyi derecede yansıtacak olan eşyalardır. Retro mobilyalar daha çok eski dönemlerde moda olmuş olan mobilyaları tekrar günümüzde kullanılması anlamına gelir. Tabi ki eski yıllardaki eşyaları olduğu gibi kullanmamız bazı çeşitli eşyalar için iyi olmayabilir. Özellikle evin her köşesini eski eşyalarla doldurmanız sizi sıkan ve bunaltan bir ortam yaratacaktır. Bu sebeple Retro eşyaları modern mobilyalarla birleştirip kullanmanız sizin için çok daha iyi olacaktır.

Eski tarz mobilyalar konusunda günümüzde bulunan büyük mobilya mağazalarında birçok seçenek vardır. Retro mobilya tarzını yansıtmak istediğimiz herhangi bir köşe için bu tarz mobilyaları tercih edebilirsiniz. Koltuk takımlarını çeşitli renklerin bir araya gelmesiyle oluşacak olan renk kolajları ile kaplayabilirsiniz. Bu kaplama desenler evinizde canlılık ve huzur dolu bir ortam sağlar. Retro tarzı yatak odanız genelde diğer odaların renkli dünyalarının aksine burada sadelik daha önemlidir. Özellikle açık veya koyu kahve tonları kullanılan ahşap eşyaların ön planda olduğu dekorasyon çeşitleri daha güzel olacaktır.

Retro tarzı ile dizayn edilmiş mutfaklarda ise yine eski yılların o güzel havası veren eşyaları kullanabilirsiniz. Hatta ve hatta buzdolabı gibi pek çok önem verdiğiniz eşyaların dış görüntüsünü eskiterek kullanabilirsiniz. Bunlar için özel boyalar veya kaplamalar mevcuttur. Tüm bu Retro dizaynların yakında aynı zamanda ihtiyacımıza karşılık veren teknoloji günümüzdeki gibi olmak zorundadır. Retro dizaynını göz önünde bulundurarak günümüzün beyaz eşyalarını görünüş açısından Retro’yu hatırlatsa da teknolojisi yılımız aynı seviyede olan eşyalar üretilmektedir. Bu sebeple Retro sevenler gönül rahatlığıyla ile hem modern hem şık ve eski görünümü bir arada rahatlıkla kullanabilir.

Retro Tarzı Aksesuarlara Hazır Mısınız?

Aksesuar söz konusu olduğunda Retro tarzını en iyi şekilde yansıtmak için kullanabileceğiniz renkli yastıklar, desenli Retro görünümlü fon perdeler, çeşitli ev ve mutfak gereçlerini tercih edebilirsiniz. Retro tarzı dizaynlarda evin diğer bölümlerinde uyguladığınız kuralları aksesuar seçimlerinde de uygulamaya özen gösterin.

Etiketler: dekorasyon, dekorasyon fikirleri
Şubat 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR