Perde Modelleri İle Evinizin Tüm Tarzını Yenileyin

Perde Modelleri İle Evinizin Tüm Tarzını Yenileyin

Evimizin yer döşemesini seçtikten sonra tül almak işimizi çok daha kolaylaştırır. Fakat tülümüzü değiştirme kararı aldıysak, zevkimiz, evimizin iç mimari şekli, klasik mi yoksa modern çizgilere sahip bir dekorasyon mu istediğimiz oldukça önemli.

Perde alacağımız odanın kullanım hangi amaçla kullanılacağı, pencere ve doğrama şeklimiz de perde seçimimizde son derece önemlidir. Eğer ki odalarınız küçükse perdeler duvarla hemen hemen aynı renkte olmalıdır. Bu ince detay evimizin olduğundan daha da geniş görünmesini sağlar. Evinizin döşemesi çok hareketli ve renkli ise perde seçimini daha sade seçmeliyiz. Astarlı tarzda perde modelleri ile evin içine zararlı güneş ışınlarının girmesini daha çok engeller. Eğer ki eviniz güneş ışınlarını fazlasıyla alan bir evse ve bunu bir tık daha fazla engellemek isterseniz astarlı perde modellerine yönelebiliriz.

Perde Modelleri Nelerdir?

Perdelerinizde, perde ağırlığı kullanıyorsanız buruşmaları ve güneşten dolayı yaşanan çekmeleri de önlemiş olursunuz.  Perde ağırlığı dediğimiz alet, her perdenin alt kısmına monte edilen kablo şeklinde bir ektir. Bu alet, perdenin görünüşünü değiştirmez. Ayrıca ısı yalıtımını ve ısının korunmasını sağlamak için perdemiz ile astarın arasına tela yerine pazen koydurabilirsiniz.

Perde çeşitleri olarak tül perde dışında eğer camlarımız için uygun olursa stor ve zebra perdeleri tercih edebilirseniz, üç dört yıl daha kirlenmez. Zebra perdelerinizi daha sonra temizlemek için perdeyi sonuna kadar açık bir şekilde bir alana yayın, ılık sabunlu suyla, sünger yardımıyla ılık ve sabunlu bir su ile silebilirsiniz. Perdenizi silerken yumuşak hareketlerle dairesel şekilde silin. Perdeye paralel olarak asla silmeyin. Aynı işlemi, perdenin arkası içinde yapın. Kumaş jaluzi perdeler çok çabuk deforme olabilir. O nedenle bu tarz perdeniz var ise asla yıkanmamalıdır. Süpürgeyle süpürülüp tozunu alabilirsiniz. Daha sonra mikro fiber nemli bezle silin. Ahşap jaluzi perdeleriniz varsa bu tarz perdeler için de özel üretilen fırçalı toz alma ürünlerini kullanabilirsiniz. Daha sonra hafif nemli bezle tek tek silip kurutmalıdır.

Perdeler Nasıl Kurutulmalıdır?

Yıkadığınız perdeleri kapalı konumda kurumaya bırakınız. Eskiden olsaydı, belki perde modellerini görmeniz, fiyat karşılaştırması yapmanız, bunların içinde en beğendiğini seçmek hem de zamanımızı alacaktır. Üstelik daha maliyetliydi. Artık internette çeşitli sitelerden istediğimiz kumaşları ve modelleri seçerek kendi siparişimizi de verebilmekteyiz.

Örneğin, çok uygun fiyatlara hatta zebra perdeleri bile 25-30 liradan başlayan ücretlerle sahip olabiliyoruz. Sadece tül değil örme perdelerde odanıza çok farklı bir ambiyans katmak yine sizin elinizde.

Etiketler: perde modelleri
Şubat 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR