Evinize Farklılık Katacak Kendin Yap Saksı Fikirleri

Evinize Farklılık Katacak Kendin Yap Saksı Fikirleri

Evinizde, mutfağınızda kullanmadığınız, atmayı düşündüğünüz eski eşyaları yaratıcı saksılara dönüştürerek yaşam alanlarınızda farklılık yaratabilir, evinizi renklendirebilirsiniz. Kendin yap projeleri arasında büyük ilgi gören farklı saksı tasarımları ile bitkilerinizin güzelliklerine güzellik katabilirsiniz. İşte size ilham vereceğini düşündüğümüz bir kaç kendin yap saksı fikirleri.

Mutfağınızda bulunan ve kullanmadığınız ya da zamanını doldurmuş dekoratif kahve fincanlarınızı dekoratif saksılara dönüştürmeye ne dersiniz? Desenli küçük zarif fincanlarla vintage modasına ayak uydurabilir, evinize daha özel ve sıcak bir dokunuş ekleyebilirsiniz.

Bu projeyi biraz daha kapsamlı hale getirebilmeniz için bir öneri, küçük fincanlara bitkilerinizi yerleştirdikten sonra onları masif duvar raflarında sergileyebilir, ister mutfakta ister diğer odalarınızda sıcak bir vintage etkisi yaratabilirsiniz.

Metal mutfak gereçlerini kullanın

Mutfağınızda atmayı düşündüğünüz, eski ya da modası geçmiş metal gereçler varsa onları atmayın. Bu gereçleri kullanarak rustik saksılar yapabilir ve evinize farklılık kazandırabilirsiniz. Örneğin, çaydanlıklar, küçük tencereler hatta atmayı düşündüğünüz eski cezveler güzel bitkileriniz için yaratıcı saksılara dönüşebilirler.

Cam kavanozlar ile dekoratif saksılar

Cam kavanozlar mutfakların vazgeçilmez küçük depolama araçları, aynı zamanda küçük bitkileriniz içinde çok şık saksılara dönüşebiliyor. Mutfağınızda bitki yetiştirmek istiyorsanız özellikle nane, kekik gibi yemeklere tat veren bitkilerinizi cam kavanozlarla yetiştirebilirsiniz.

Kavanozları cam boyası kullanarak renklendirebilir, desenler çizebilir ya da üzerine renkli kurdeleler bağlayarak mutfağınıza renk katan bir aksesuar haline getirebilirsiniz.

Teneke kutuları değerlendirin

Mutfağınızda atılmaya bekleyen boş teneke kutuları biraz uğraşla dekoratif saksılar haline getirebilir ve mutfağınıza renk katabilirsiniz. Örneğin boş konserve ya da salça kutularını mutfağınıza uyacak renklere boyayarak ister pencere önünde, ister duvarda değerlendirebilirsiniz.

Yağmur kanalları ile yaratıcı saksılar

Dekorasyona farklılık kazandırmak istiyorsanız bu proje tam size göre. Eski yağmur kanallarını, kullanacağız alana göre kesin ve zevkinize göre boyayın. Her iki ucunu kapattıktan sonra bitkinizi yerleştirin ve ister duvarınızda, ister pencere önünüzde bitkilerinizi sergileyin.

Etiketler: saksı dekorları, saksı dekorasyonu
Şubat 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR