Halı Seçiminde Size Yardımcı Olacak Bilgiler

Halı Seçiminde Size Yardımcı Olacak Bilgiler

Öncelikle alacağınız halı odanızın dekorasyonu ile uyumlu olmalıdır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, halınızı ön plana mı çıkarmak istersiniz yoksa sadece tamamlayıcı olarak mı kullanacaksınız? Bunu kesinlikle kararlaştırmalısınız.

Mobilyalarınız canlı ve desenli ise halınızı daha sade, açık ve mat renklerde seçebilirsiniz.  Veya tersi bir durum da, mobilyalarınız sade ise halınızı daha canlı renklerde ve desende seçebilirsiniz. Duvar rengini değiştirmektense halınızı değiştirmek daha uygun ve kolay olacaktır.

Dikkatlerin daha çok duvar veya aksesuarlarda olmasını isterseniz eğer halınızı sade renklerde seçebilirsiniz.

Parkeleriniz açık renkli ise üzerinde koyu renk halılar daha hoş ve şık duracaktır. Koyu renk parkelerde ise tercihiniz, açık renkli halılar olmalıdır.

Küçük odalar için halı seçiminiz daha çok desensiz ve açık renkler olmalıdır. Çünkü desenli ve koyu halılar odanızı daha küçük ve basık gösterebilir.

Karışık duvar kağıdı kullanacaksanız eğer halı renginiz sade olmalı ki odanız karışık görünmesin. Çünkü halı, odayı renklendirip sakinleştirici hava katabilir.

Yuvarlak halı kullanmak isterseniz eğer, yuvarlak masa altına çok şık duracaktır.

Koridorlarda da halı seçimi önemlidir. Eve ilk girdiğinizde içiniz açılsın isterseniz canlı ve parlak renkli halılar tercih edebilirsiniz.

Antreler için halı seçimin de ise; evin en çok kullanılan ve en çok kirlenen yeri olduğu için dikkat edilmelidir. Buralar da kaymaz tabanlı, renkli ve desenli halılar tercih edebilirsiniz.

Etiketler: halı seçimi, halı dekorasyonu, halı uyumu
Şubat 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR