Mavi Koltuk Takımına Ne Renk Perde Seçmeli?

Mavi Koltuk Takımına Ne Renk Perde Seçmeli?

Farklı tonları ile mavi koltuk takımları bir mekanın hem enerjisini arttırmak için, hem de mekanda daha ferah ve dinlendirici bir etki yaratmak için tercih edilebilir.

Mavi Koltuk Takımına Ne Renk Perde Seçmeli?

Geçmişten günümüze mavi koltuk takımları salon dekorasyonunda önemli bir role sahipler. Soğuk bir renk olmasına karşın, mavi mekanda sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda dekorasyonda modası hiç geçmeyen renkler arasında yer alır.

Bu sorunun cevabı için öncelikle mavi ile uyumlu renkleri incelemek gerekir. Mavi ile uyumlu tüm renk tonları perde rengi konusunda daha rahat karar vermenizi sağlayacaktır. Örneğin hemen aklımıza beyaz, gri, bej, krem, vizon ve kahverengi gibi renkler geliyor. Mavi koltuk takımını bu sıraladığımız renklere sahip perdeler ile rahatlıkla tamamlayabilirsiniz.

Tabi ki sıraladığımız bu renklere bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Oturma grubunun mavi tonlarına göre çeşitlendirmeler yapılabilir. Altın ve metalik tonlar, çikolata rengi, bal ve hardal sarısı gibi renkler maviye yakışan renklerdir.

Mavi desenli perdeler

Mavi koltuk takımına uygun perde rengi konusunda kararsız kalıyorsanız hiç risk almadan açık renk üzerine mavi desenleri olan perde modelleri tercih edebilirsiniz. Diğer bir seçenek ise koyu mavi koltukları açık mavi perdeler ile tamamlamak.

Hiç riske girmeden şık ve uyumlu bir görünüm için mavi koltukları tamamlayan açık gri, krem ya da bej rengi perdeleri tercih edin. Eğer salona bir karakter ve biraz hareket katmak gibi bir düşünceniz varsa siyah beyaz perdeler mavi koltuklara çok yakışır.

Sıraladığımız bu renkleri perde rengi dışında halı, duvar ve aksesuar seçimlerinizde göz önünde tutabilirsiniz.

Etiketler: perde seçimi
Şubat 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR