Şık ve Modern Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Şık ve Modern Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Mutfakları sadece yeme içme odası şeklinde düşünmeyin. Aslında mutfaklar, ailelerin toplantı odası da sayılabilir. Hatta bu konu, bir Türk televizyon dizisinde sıkça dile getiriliyordu. Sürekli tartışan karı – koca bir birlerini mutfağa davet ediyordu:) Bu hemen her evde böyledir aslında. Bazı durumlarda salondan daha çok vakit geçirdiğimiz yer mutfak oluyor. Mutfak dekorasyonu bu yüzden de önem taşımaktadır. Mutfak aydınlatması, donanımı, araç ve gereçleri, dolapları ve masası için yüzlerce farklı seçenek bulunmaktadır. Bunların hepsi bütçenize ve zevkinize bağlıdır. Mutfağınızın ebatı da, dekorasyon fikirleri açısından önemlidir. Büyük mutfaklar için farklı fikirler, küçük mutfaklar için farklı fikirler üretilebilir.

Mutfak dekorasyonu nasıl olmalı?

Bu, o kadar geniş bir konudur ki, Mutfak dekorasyonu şöyle olmalı veya böyle olmalı diyemez kimse. Ama kesinlikle işlevsel ve pratik olmalıdır. Size sadece kullanım açısından dekorasyon fikirleri sunabiliriz. Mutfak duvarları suya dayanaklı ve kolay temizlenebilir olmalıdır. En önemli detaylardan biri de budur. Temizlik, kadınlar için çok önemli bir ayrıntıdır. Özellikle titiz kadınlar için, kolay silinebilir mutfak duvarları ilk tercih sebebidir. İkinci önemli detay ise mutfak tezgâhlarıdır. Genellikle doğal taştan üretilen tezgâhları tercih etmelisiniz. Hem uzun ömürlü kullanıma sahip olurlar, hem de estetik açısından şık bir görünüme sahiptirler. Mutfak için zemin seçimi yaparken, yukarıda bahsettiğimiz gibi yaşadığınız evin konumu çok önemlidir. Apartman dairesi, müstakil ev, villa tarzı evlerin mutfak zeminlerinde farklı tercihler kullanılabilir. Mutfak zemini, mutfağın en önemli detayıdır. Kayma riski az, çabuk temizlenebilir ve dayanaklı olması, tercih için etken nedenlerdir. Mutfağınızın tarzına uyumlu olması da önemlidir.

Mutfakların vazgeçilmesi olan mutfak gereçlerinin düzenli bir şekilde ve yerli yerinde durması, ev hanımları için kesin kuraldır.

Dağınık, karmaşık ve içe içe mutfaklar hem görsel açıdan, hem de kullanım açısından birçok dezavantaj taşır. Tencere, tava ve benzeri gereçler için, dekoratif ve şık askılar kullanabilir ve yer açabilirsiniz. Hatta bu küçük şeyleri kendiniz de yapabilirsiniz. Evinizde kullanmadığınız eşyalardan, basit ama estetik mutfak gereçleri yapabilirsiniz. Bunlar hem düşük maliyetli, hem de zevkinize göre gereçler olur. Hazır mutfak satan firmaların modellerini de inceleyebilirsiniz. Mutfağınıza göre ölçü alıp, anahtar teslimi mutfaklar hazırlayabilmektedirler. Bütün büyük yapı marketlerde bu hizmeti bulabilirsiniz. Ancak hazır mutfakların tam istediğiniz gibi olması biraz zordur. Maddi durumunuz müsait ise, evinize göre ve kendi isteklerinize göre yeni mutfak tasarlatmanız daha uygun bir seçim olacaktır.

Küçük Mutfak Dekorasyonu

Tasarımı ve dekorasyonu en zor olan alanlardır. Kısıtlı kullanım ve hareket alanı nedeni ile küçük mutfakları tasarlamak çok zordur. Bunun için pratik mobilya ve dolapları tercih etmelisiniz. Örneğin hem yemek masası, hem de tezgâh olarak kullanılan dönüşümlü ürünler işinizi görebilir. Ayrıca gömme dolap kullanmanız size yeterli alanı açacaktır. Duvar rafları kullanarak, mutfak gereçlerinizi üzerine koyabilirsiniz.

Etiketler: mutfak, dekorasyon
Şubat 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR